Skip links

Gratis offertes van erkende ontruimers

VIND > VERGELIJK > ONTRUIM

vind eenvoudig de beste ontruimer

Bespaar op de kosten van woningontruiming

vind eenvoudig de beste ontruimer

Bespaar op de kosten van woningontruiming

BEGIN UW AANVRAAG

Onze dienst verwerkt meer dan 200 woningontruimingen per maand

Gebruik ons netwerk van 50 professionele ontruimers in Nederland

Met onze dienst ontvangt u tot 5 gratis offertes zonder enige verplichting

Onze dienst verwerkt meer dan 200 woningontruimingen per maand

Gebruik ons netwerk van 50 professionele ontruimers in Nederland

Met onze dienst ontvangt u tot 5 gratis offertes zonder enige verplichting

Kosten van een ontruiming

Kosten van een Ontruiming

Wat kost het leeghalen van een woning

Een woningontruiming kost geld, in de meeste gevallen. Een enkele keer is het mogelijk om waardevolle inboedel gratis te laten weghalen, of in ruil voor de kosten van de ontruiming. Tegenwoordig zijn de meeste inboedels niet veel meer waard. Daarom kost het geld om een professionele ontruimer uw woning leeg te laten halen. Voor gratis ontruimen of ontruimen in ruil voor de inboedel kunt u in principe niet terecht bij professionele en erkende ontruimers. Heeft u geen budget voor een ontruiming, dan adviseren wij een lokale kringloopwinkel.

Indien u benieuwd bent naar de exacte prijs van een ontruiming dan kunt u het beste een aantal ontruimoffertes aanvragen. Om u te helpen hebben wij bij Ontruimers Vergelijken de beste boedelontruimers uit uw regio al geselecteerd. U vult simpelweg het eenvoudige formulier in 2 minuten in en vervolgens nemen betrouwbare ontruimers snel contact met u op. Als u onze gratis dienst gebruikt kunt u snel meerdere offertes van ontruimers vergelijken. U bespaart daar bovendien ook nog mee. Het vergelijken van meerdere ontruim-offertes levert al snel besparing van 50% op!

Kosten van woningontruiming

Waarom betalen voor een Ontruimer?

  • Bespaart tijd en moeite
  • Een zorg minder
  • Zij werken snel en gestructureerd
  • Bezemschoon opleveren na ontruiming
  • De inboedel krijgt waar mogelijk een tweede leven
  • Kan snel gebeuren na overlijden

Overzicht van de kosten van een ontruiming

Overzicht van de kosten van een ontruiming

Indien u een globale indicatie wilt hebben van de kosten van een woningontruiming hebben we de kosten van een gemiddelde ontruiming uiteengezet. De kosten van een ontruiming bestaan uit volgende kostenonderdelen:

  • De omvang van de inboedel
  • De locatie van de ontruiming
  • Afvalverwerkingskosten
  • Kosten van overige opleverdiensten

De inboedel

Een eerste indicatie van de kosten van een ontruiming is de hoeveelheid meubels die ontruimd moet worden. Betreft het slechts een aantal kleine meubels dan zijn de kosten niet zo hoog. Is de woning groot en staan er veel meubels dan neemt de prijs toe. De meeste ontruimers rekenen in manuren. Ook als er veel losse spullen zijn heeft dit een groot effect op de ontruimingskosten. Er moet dan veel werk verricht worden. Mochten er nog enkele waardevolle inboedel zijn, zoals werkend witgoed, dan zijn veel ontruimers bereid korting te geven op de uiteindelijke prijs van de ontruiming.

De locatie

Een andere factor voor het bepalen van de kosten van het leeghalen van een woning is de locatie van de ontruiming. Is de woning goed bereikbaar dan zijn er niet veel extra kosten, maar is de woning afgelegen dan komen er snel kosten bij. Dit geldt ook voor een appartement. Past de boedel in de lift en ligt  de lift niet ver van de ingang van de woning dan heeft dat ook effect op de prijs van de ontruiming. Als er een verhuislift nodig is voor het afvoeren van de inboedel betekent dit hogere kosten voor de ontruiming.

Afvalkosten

Het verwerken van afval vormt een belangrijk onderdeel van de kosten van een woningontruiming. Denk hierbij aan de materialen die afgevoerd moeten worden en wederom de hoeveelheid. Veel afvalverwerkingsbedrijven rekenen met prijzen per ton afval. Soms is er nog asbest verwerkt in de woning. Dit zal op een professionele en vooral veilige manier moeten worden afgevoerd. Dit betekent een verhoging van de kosten van de woningontruiming.

Opleveringskosten

De meeste woningen die ontruimd worden, moeten bezemschoon opgeleverd worden. Bijvoorbeeld voor de woningcorporatie of de verhuurder. Als de bewoner er al jaren woonde is de kans groot dat de woning hersteld moet worden en in de originele staat terug gebracht moet worden. Dit betekent dat gaten in de muur gevuld moeten worden, de wanden behangklaar moeten worden gemaakt en dat het huis nicotinevrij gemaakt moet worden. Een professionele ontruimer kan al deze diensten aanbieden tegen aanvullende kosten.

U heeft nu een idee waar de kosten van een ontruiming op gebaseerd zijn. Om het inzichtelijk te maken tonen we u hieronder hoeveel een aantal typische ontruimingen kosten. De prijzen van de ontruiming zijn natuurlijk inschattingen. De ontruiming van uw woning kan een andere prijs hebben. Wij raden altijd aan om een offerte voor uw ontruiming aan te vragen voor een exacte prijsopgave!

Gemiddelde kosten van een woningontruiming

Soort ontruiming Kosten ontruiming
Garage, opslag, berging €200-750
Kamer in verzorgingshuis €350-750
Seniorenwoning (2-3 kamers) €350-950
Soort ontruiming Kosten ontruiming
Flat of portiekwoning (2-4 kamers) €450-1.500
Eengezinswoning (3-5 kamers) €1.000-2.500
Herenhuis (4-6 kamers) €1.250-3.000

LET OP: Dit zijn gemiddelde prijzen. Voor een juist prijsopgave raden wij altijd aan om een aantal offertes te vergelijken!