Ontruimers Vergelijken logo

Zuid holland

Flevoland

Friesland

Woning ontruimen na overlijden

Huurwoning ontruimen

Kantoorontruiming

Inboedel opruimen

Sterk vervuilde woning ontruimen

Woning leeghalen

Bezemschoon opleveren

Wat is een woningontruiming?


Eén van de redenen waarom wij met Ontruimers Vergelijken zijn begonnen is dat wij erachter kwamen dat weinig mensen wisten wat woningontruiming was en dat er veel bedrijven waren die hierin gespecialiseerd waren! En dat is gek want het komt toch zeer regelmatig voor dat een woning ontruimd moet worden!

Wat is de definitie van woningontruiming?

De definitie van woningontruiming is als volgt:

Het leeghalen van een woning door het verwijderen van alle losse inboedel en het verwijderen van vloerbedekking. Meestal wordt de inboedel gerecycled via de vuilstort of de kringloopwinkel. Een enkele keer worden mooie stukken of witgoed ingekocht. Daarnaast wordt de woning ook in de oude staat teruggebracht. Gordijnrails worden verwijderd, gaatjes in de muren worden gevuld en eventuele verbouwingen worden teruggedraaid. Tot slot wordt de woning bezemschoon opgeleverd.

Wat valt allemaal onder een woningontruiming?

Zoals in de definitie van woningontruiming te lezen is, moet een ontruimer van alle markten thuis zijn. De meeste bedrijven die uw woning ontruimen hebben verschillende experts. Verhuizers om te sjouwen, klussers om de (lichte) bouwwerkzaamheden op te knappen en schoonmakers om de rommel op te ruimen. Indien noodzakelijk kunnen ontruimers ook behang- en verfwerkzaamheden uit voeren.


Wat is de beste reden om een ontruimbedrijf in te schakelen?


U heeft een woning die ontruimd moet worden. U twijfelt misschien nog of u hulp moet inschakelen. Maar weet u waarom u wel een ontruimer inhuurt?

  • Het bespaart u heel veel tijd
  • Zij doen al het zware werk
  • Zij werken snel en gestructureerd
  • Ze kunnen ook herstelwerk doen voor de woningbouw
  • De inboedel krijgt waar mogelijk een tweede leven
  • Zij kunnen vaak binnen één dag ontruimen

Wat is een goed ontruimbedrijf?


Er zijn heel veel bedrijven die helpen bij een woningontruiming. Dit varieert van grote professionele organisaties die landelijk werken en bijvoorbeeld vaak door woningcorporaties worden ingehuurd tot een man met een busje en alles daar tussenin. Het spreek voor zich dat er tussen de prijs én kwaliteit van deze bedrijven grote verschillen zitten. Het is daarom heel belangrijk om ontruimers te vergelijken. Zo kiest u altijd de beste ontruimer voor uw woningontruiming! U doet uw aanvraag op de site en wij sturen uw aanvraag voor een woningontruiming dan door naar de bij ons aangesloten ontruimers.  U bespaart daar bovendien ook nog mee. Het vergelijken van meerdere ontruim-offertes levert al snel besparing van 50% op!


Wat zijn de kosten van een woningontruiming in 2024?


Op basis van de vele woningontruimingen die via ons platform worden uitgevoerd kunnen we u een overzicht geven van de gemiddelde prijs van een ontruiming in Nederland.

Een seniorenontruiming ontruimen kost gemiddeld 450 euro. Als er ook spullen verhuisd moeten worden naar een verzorgingshuis - een zogeheten seniorenverhuizing - komt daar gemiddeld 150 euro bij. Het ontruimen van een eengezinswoning kost meer. Gemiddeld kost die huisontruiming 750 euro. Bij grotere woningen of wanneer er veel inboedel staat danwel wanneer de woning sterk vervuild is liggen de kosten van woningontruiming hoger.

Wilt u weten wat de ontruiming van uw woning kost kijk dan in onderstaande tabel met specifieke kosten. Beter nog: vraag nu vrijblijvend tot 4 offertes aan.