Skip links

Ontruimers Vergelijken | Bespaar op de kosten van woningontruiming

Kostenoverzicht 2024 van een woningontruiming

Gratis informatie over woningontruming
Bekijk het kostenoverzicht

Wat kost een ontruiming in 2024?

en hoe u kunt besparen

Het laten ontruimen van een woning kost in de meeste gevallen geld. Als er in de woning nog wat waardevolle spullen staan die courant zijn dan kan een ontruimer korting op de kosten geven. Op deze pagina geven we inzicht in de kosten van een ontruiming. Precies weten wat het kost? Vraag dan gratis tot 4 offertes aan.

Start uw gratis offerteaanvraag hier

In 2 minuten vult u de gegevens in van uw ontruiming. Vervolgens beoordelen wij uw aanvraag en selecteren de beste ontruimers voor u. U maakt afspraken met de ontruimers voor een korte bezichtiging en kiest de beste ontruimer voor de klus.

Wat kost een woningontruiming? De voordelen van het uitbesteden

Wat doet Ontruimers Vergelijken?

 1. Brengen klanten in contact met ervaren ontruimers
 2. Zorgen voor transparantie in de markt
 3. Geven uitgebreide informatie over ontruimen
 4. Inzicht in de kosten van woningontruiming

Overzicht van de kosten van een woningontruiming 2024

Diensten Kosten ontruimers
Ontruimteam met vrachtwagen en 3 ontruimers €100-140 per uur
Afvoeren van boedel met vrachtwagen €125-175 per lading
Diverse kluswerkzaamheden (stucen, witten, herstellen) €40-65 per uur
Soort ontruiming Kosten ontruiming
Seniorenontruiming, 2 kamers €250-600
Appartment, 3 kamers €500-850
Eengezinswoning, 5 kamers €900-1.400
Vrijstaand huis, herenhuis, 5-7 kamers €1.200-2500
Toeslag bij volle inboedel €250-500
Toeslag bij (sterke) vervuiling €250-500

LET OP: Dit zijn gemiddelde prijzen. Voor een juist prijsopgave raden wij altijd aan om een aantal offertes te vergelijken!

Exacte kosten weten? Vraag dan offertes aan en vergelijk!

Start uw aanvraag

Hoe kan u besparen op de kosten?

Als u een ontruiming zou willen uitbesteden, maar u wilt niet teveel kwijt zijn, dan hebben wij een aantal gouden tips voor u.

Tips om te besparen op uw woningontruiming

 1. Zorg dat u precies weet hoe de woning moet worden opgeleverd
 2. Zorg ervoor dat alle losse stukken zijn verzameld in zakken of dozen
 3. Sorteer de inboedel bijvoorbeeld op materiaalsoort
 4. Ze kunnen ook herstelwerk doen voor de woningbouw
 5. Kies een ontruimer in de buurt. Hij kent de lokale regels.
 6. Vraag meerdere offertes aan en vergelijk ze op prijs en service

Wanneer schakelt u een ontruimer in?

In Nederland worden dagelijks vele tientallen huur- en koopwoningen ontruimd. Daar is een flink aantal woningontruimers voor beschikbaar. Maar hoe vindt u nou de beste ontruimer voor uw huisontruiming? Bent u verantwoordelijk voor het leeghalen van een woning na een overlijden? Of heeft u een huurwoning die bezemschoon opgeleverd moet worden?

Voor iedere situatie is er de juist ontruimer. In alle gevallen wilt u graag de juiste prijs-kwaliteitverhouding betalen. Daar helpt Ontruimers Vergelijken bij! Wij hebben een voorselectie gemaakt van de beste ontruimers uit Nederland. U doet uw aanvraag op de site en wij sturen uw aanvraag voor een woningontruiming dan door naar de bij ons aangesloten ontruimers.  Als u onze gratis dienst gebruikt kunt u snel meerdere offertes van ontruimers vergelijken. U bespaart daar bovendien ook nog mee. Het vergelijken van meerdere ontruim-offertes levert al snel besparing van 50% op!

Wat zijn de grootste voordelen van een ontruimer

U heeft een woning die ontruimd moet worden. U twijfelt misschien nog of u hulp moet inschakelen en of de kosten van woningontruiming niet te hoog zijn. Maar weet u waarom u wel een ontruimer inhuurt?

 • Het bespaart u heel veel tijd
 • Zij doen al het zware werk
 • Zij werken snel en gestructureerd
 • Ze kunnen ook herstelwerk doen voor de woningbouw
 • De inboedel krijgt waar mogelijk een tweede leven
 • Zij kunnen vaak binnen één dag ontruimen

Wat kost een ontruiming?

Op basis van de vele woningontruimingen die via ons platform worden uitgevoerd kunnen we u een overzicht geven van de gemiddelde prijs van een ontruiming in Nederland.

Een seniorenontruiming ontruimen kost gemiddeld 450 euro. Als er ook spullen verhuisd moeten worden naar een verzorgingshuis - een zogeheten seniorenverhuizing - komt daar gemiddeld 150 euro bij. Het ontruimen van een eengezinswoning kost meer. Gemiddeld kost die huisontruiming 750 euro. Bij grotere woningen of wanneer er veel inboedel staat danwel wanneer de woning sterk vervuild is liggen de kosten van woningontruiming hoger.

Wilt u weten wat de ontruiming van uw woning kost kijk dan in bovenstaande tabel met specifieke kosten. Beter nog: vraag nu vrijblijvend tot 4 offertes aan.

Echt besparen op de kosten van uw woningontruiming?

Gratis Offertes Vergelijken

Opbouw van ontruimingskosten

Indien u een globale indicatie wilt hebben van de kosten van een woningontruiming hebben we de kosten van een gemiddelde ontruiming uiteengezet. De kosten van een ontruiming bestaan uit volgende kostenonderdelen:

 • De omvang van de inboedel
 • De locatie van de ontruiming
 • Afvalverwerkingskosten
 • Kosten van overige opleverdiensten

De inboedel

Een eerste indicatie van de kosten van een ontruiming is de hoeveelheid meubels die ontruimd moet worden. Betreft het slechts een aantal kleine meubels dan zijn de kosten niet zo hoog. Is de woning groot en staan er veel meubels dan neemt de prijs toe. De meeste ontruimers rekenen in manuren. Ook als er veel losse spullen zijn heeft dit een groot effect op de ontruimingskosten. Er moet dan veel werk verricht worden. Mochten er nog enkele waardevolle inboedel zijn, zoals werkend witgoed, dan zijn veel ontruimers bereid korting te geven op de uiteindelijke prijs van de ontruiming.

De locatie

Een andere factor voor het bepalen van de kosten van het leeghalen van een woning is de locatie van de ontruiming. Is de woning goed bereikbaar dan zijn er niet veel extra kosten, maar is de woning afgelegen dan komen er snel kosten bij. Dit geldt ook voor een appartement. Past de boedel in de lift en ligt  de lift niet ver van de ingang van de woning dan heeft dat ook effect op de prijs van de ontruiming. Als er een verhuislift nodig is voor het afvoeren van de inboedel betekent dit hogere kosten voor de ontruiming.

Afvalkosten

Het verwerken van afval vormt een belangrijk onderdeel van de kosten van een woningontruiming. Denk hierbij aan de materialen die afgevoerd moeten worden en wederom de hoeveelheid. Veel afvalverwerkingsbedrijven rekenen met prijzen per ton afval. Soms is er nog asbest verwerkt in de woning. Dit zal op een professionele en vooral veilige manier moeten worden afgevoerd. Dit betekent een verhoging van de kosten van de woningontruiming.

Opleveringskosten

De meeste woningen die ontruimd worden, moeten bezemschoon opgeleverd worden. Bijvoorbeeld voor de woningcorporatie of de verhuurder. Als de bewoner er al jaren woonde is de kans groot dat de woning hersteld moet worden en in de originele staat terug gebracht moet worden. Dit betekent dat gaten in de muur gevuld moeten worden, de wanden behangklaar moeten worden gemaakt en dat het huis nicotinevrij gemaakt moet worden. Een professionele ontruimer kan al deze diensten aanbieden tegen aanvullende kosten.

Is het uitbesteden van de ontruiming het waard?

U heeft nu een idee waar de kosten van een ontruiming op gebaseerd zijn. Om het inzichtelijk te maken toonden we u hierboven hoeveel een aantal typische ontruimingen kosten. Om u te kunnen overtuigen van het nut van professionele hulp bij uw ontruiming zetten we hieronder nog enkele specifieke diensten die ontruimers nog meer bieden.

Extra diensten die ontruimers bieden:

 • Verhuizen van boedel
 • Opkopen en taxeren van inboedel
 • Schilderwerk binnen of buiten
 • Verbouw- en kluswerk aan de woning
 • Schoonmaakwerk
OFFERTES VERGELIJKEN
x Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security