Ontruimers Vergelijken logo

Bespaar op het leeghalen van een huis na overlijden

Gratis & vrijblijvend

Onze dienst verwerkt meer dan 300
woningontruimingen per maand

Landelijk netwerk van ruim 80 professionele ontruimers

Met onze dienst ontvangt u tot 4 gratis offertes zonder enige verplichting

Huis leeghalen na overlijden?

bespaar tot 50% in 2 minuten

Wanneer iemand overlijdt, dient u als nabestaande veel te regelen. In eerste instantie zal de focus liggen op de uitvaart. Maar niet lang daarna krijgt u ook met andere zaken te maken. Na overlijden van een dierbare blijft er vaak een huis vol spullen over. Het is dan waarschijnlijk uw verantwoordelijkheid om het huis leeg te halen. Bij een koophuis om het verkoopklaar te maken en bij een huurhuis om het huis leeg en bezemschoon aan de verhuurder op te leveren. In deze moeilijke tijd is het van belang dat u bijgestaan wordt door een betrouwbare, discrete en gekwalificeerde woningontruimer. Om u te helpen hebben wij bij Ontruimers Vergelijken de beste boedelontruimers uit uw regio al geselecteerd.

Start uw gratis offerteaanvraag hier

U vult simpelweg het eenvoudige formulier in 2 minuten in en vervolgens nemen betrouwbare ontruimers snel contact met u op. Als u onze gratis dienst gebruikt kunt u snel meerdere offertes van ontruimers vergelijken. U bespaart daar bovendien ook nog mee. Het vergelijken van meerdere ontruim-offertes levert al snel besparing van 50% op!

Het team van Ontruimers Vergelijken

Hoe werkt Ontruimers Vergelijken?

 1. Vul de gegevens van uw woningontruiming in
 2. Uw aanvraag wordt doorgespeeld aan 4 geschikte ontruimers
 3. De ontruimers plannen een bezichtiging (of vragen om foto’s)
 4. U ontvangt tot 4 offertes ter vergelijking
 5. U kiest voor de beste ontruimer en bespaart

Navigeer snel door Ontruimers Vergelijken

Waar kan een ontruimer mee helpen?

Natuurlijk kan een ontruimer uw woning leeghalen. Maar wist u dat ontruimers naast woningontruiming ook nog tal van andere diensten aanbied die van pas komen bij het leegmaken van een huis?

Extra diensten:

 • Verhuizen of opslag van boedel
 • Schilderwerk binnen of buiten
 • Verbouw- en kluswerk aan de woning
 • Schoonmaakwerk
 • Nicotinevrij maken
 • Sloopwerk

Ontruimgids

Vind betrouwbare ontruimers op Ontruimers Vergelijken

Vind betrouwbare ontruimers op Ontruimers Vergelijken

Veelgestelde vragen over een huis leeghalen na overlijden

De meeste bezoekers van onze website hebben weinig tot geen ervaring met het leeg laten halen van een woning. Daarom hebben wij zorgvuldig een lijst met vragen en antwoorden gemaakt om de belangrijkste vragen te kunnen toelichten. Heeft u nog andere vragen dan kunt u ons altijd bereiken. Als u vragen heeft over uw specieke situatie, dan kunt u gewoon uw woning aanmelden voor een ontruiming. De ontruimbedrijven nemen dan contact op en nemen alle twijfels weg.


Waarmee helpt een ontruimer?

Een ontruimer is van alle markten thuis. Wanneer u een huis moet leeghalen na een overlijden betekent dit vaak dat de woning weer verhuurd of verkocht moet worden. Hier zit vaak om financiele redenen tijdsdruk op: het moet snel gebeuren. Daarom is het vaak voordeliger om de ontruiming uit te besteden. Hiermee kunt u maanden huur- of hypotheekkosten besparen!
De meeste ontruimbedrijven hebben verschillende experts in dienst. Verhuizers om te sjouwen, klussers om de (lichte) bouwwerkzaamheden op te knappen en schoonmakers om de rommel op te ruimen. Indien noodzakelijk kunnen ontruimers ook behang- en verfwerkzaamheden uit voeren. Zo kunt u de woning snel opleveren.


Wat is de beste reden om een ontruimbedrijf in te schakelen?

U heeft een woning die ontruimd moet worden. U twijfelt misschien nog of u hulp moet inschakelen. Maar weet u waarom u wel een ontruimer inhuurt?

 • Het bespaart u heel veel tijd
 • Zij doen al het zware werk
 • Zij werken snel en gestructureerd
 • Ze kunnen ook herstelwerk doen voor de woningbouw
 • De inboedel krijgt waar mogelijk een tweede leven
 • Zij kunnen vaak binnen één dag ontruimen


Wat is een goed ontruimbedrijf?

Er zijn heel veel bedrijven die helpen bij een huisontruiming. Dit varieert van grote professionele organisaties die landelijk werken en bijvoorbeeld vaak door woningcorporaties worden ingehuurd tot een man met een busje en alles daar tussenin. Het spreek voor zich dat er tussen de prijs én kwaliteit van deze bedrijven grote verschillen zitten. Het is daarom heel belangrijk om ontruimers te vergelijken. Zo kiest u altijd de beste ontruimer voor uw woningontruiming! U doet uw aanvraag op de site en wij sturen uw aanvraag voor een ontruiming dan door naar de bij ons aangesloten ontruimers.  U bespaart daar bovendien ook nog mee. Het vergelijken van meerdere ontruim-offertes levert al snel besparing van 50% op!


Wat kost het leeg laten halen van een huis na overlijden in 2024?

Op basis van de vele ontruimingen die via ons platform worden uitgevoerd kunnen we u een overzicht geven van de gemiddelde prijs van een ontruiming in Nederland.

Een seniorenontruiming ontruimen kost gemiddeld 450 tot 750 euro. Als er ook spullen verhuisd moeten worden naar een verzorgingshuis - een zogeheten seniorenverhuizing - komt daar gemiddeld 150 euro bij. Het ontruimen van een eengezinswoning kost meer. Gemiddeld kost die huisontruiming 750 tot 1500 euro. Bij grotere woningen of wanneer er veel inboedel staat danwel wanneer de woning sterk vervuild is liggen de kosten van ontruiming hoger.

Wilt u weten wat de ontruiming van uw woning kost kijk dan in onderstaande tabel met specifieke kosten. Beter nog: vraag nu vrijblijvend tot 4 offertes aan en krijg een exacte prijsopgave.

Precies weten wat uw woningontruiming kost?

Kom direct in contact met de beste ontruimers in uw regio

Dit kost een huis leeghalen na overlijden in 2024

Soort woning Kosten ontruiming
Seniorenontruiming, 1-2 kamers €450-1.200
Appartment, 3-5 kamers €750-2.250
Eengezinswoning, 6-7 kamers €1.500-3.500
Grote woning, 8+ kamers €2.000-5.000
Toeslag bij volle inboedel €250-1.000
Toeslag bij (sterke) vervuiling €250-2.000
OntruimdienstenKosten ontruimers
Ontruimen met vrachtwagen en 3 ontruimers€100-140 per uur
Vloerverwijdering€2,50-15 per m2
Afvoeren van boedel met vrachtwagen€125-175 per lading
Diverse kluswerkzaamheden (stucen, witten, herstellen)€40-65 per uur

Ontvang offertes van 4 ontruimbedrijven

Ontvang eenvoudig tot 4 gratis offertes en kies de beste ontruimer

De hierboven getoonde prijzen zijn natuurlijk indicatief. Hiermee heeft u een idee van de hoogte van de kosten van het leegmaken van een woning. Deze kosten zijn – zoals benoemd – voor de arbeid van het weghalen van de meubels uit de woning. Het aanwezig zijn van een lift of de afstand tot de weg zijn allemaal factoren die een rol spelen bij het vaststellen van de kosten van een ontruiming.

Wilt u precies weten wat het leegmaken van uw huis kost? Vraag dan een prijsopgave aan bij meerdere ontruimers.

Hulp bij uw woningontruiming? Vergelijk nu gratis offertes

Met een betrouwbaar ontruimbedrijf is uw woningontruiming in zo geregeld. Waarom zou u deze lastige en zware klus zelf uitvoeren. Bedrijf voor woningontruiming gezocht?

Start uw gratis offerteaanvraag meteen

Onze offerteservice is voor u helemaal gratis. Uw vult uw gegevens in en Ontruimers Vergelijken zoekt de beste ontruimers in uw regio erbij. Zij nemen dan direct contact op voor een offertebezoek. U kiest de beste offerte uit en uw woningontruiming is geregeld!

Vind en vergelijk
de beste bedrijven voor uw woningontruiming

Gratis & vrijblijvend